Blog

Een (persoonlijke) website, is dat nog nodig?

Vroeger, in de begindagen van het internet, was het helemaal hip om je eigen ‘plek op het web’ te hebben. Nadat dit eerst iets was voor de echte enthousiastelingen (met allerlei ‘prachtige’ effecten) werd het mede door de komst van allerlei tools  voor jan en alleman steeds eenvoudiger om een eigen homepage te maken.

Het maken van een website had altijd als voordeel dat je makkelijker gevonden kon worden. Door de opkomst van sociale media, zoals Facebook en Linkedin lijkt het niet meer nodig om een digitaal visitekaartje te maken. Toch heb ik de afgelopen tijd geïnvesteerd aan het opnieuw opzetten van deze website. 

Een website is voorlopig zeker nog onmisbaar voor retailers, al zou het me niets meer verbazen dat verkoop ook steeds meer via platforms zal gaan. Via Facebook is het al mogelijk een soort webshop te starten. Voor een persoon zoals mij die nu niet direct iets te verkopen heeft én ook niet heel kennis te delen heeft lijkt het echter niet nodig om een blog of website bij te gaan houden. Ik kan immers toch mijn bekommeringen delen op Facebook en mijn CV plaatsen op LinkedIn?

Toch heb ik dus geïnvesteerd in het opnieuw opzetten van deze website. Ten eerste en niet onbelangrijk, gewoon omdat ik het nog steeds leuk vind. Daarnaast vond ik het toch nog steeds iets aparts hebben en hoop ik toch dat het me daarom eventueel zal kunnen helpen met beter gevonden te worden.

Door mijn niet al te originele combinatie van voor- en achternaam zit ik (voor sommigen) in de luxe positie dat je pas op z’n vroegst informatie over mij vindt op ongeveer de 5e pagina in Google. Door een poging te doen dit blog weer actief bij te gaan houden hoop ik zo toch iets hoger in de ‘ranglijsten’ te gaan komen. Is toch makkelijk als iemand meer over je wilt weten lijkt me?

Een laatste reden was ook dat er nu eenmaal al een drietal websites over mij actief waren (en dan nog niet gevonden worden :() en het mij goed leek om deze nu samen te voegen tot één nieuwe website.

Ongeveer zes jaar geleden heb ik al de belofte gedaan om meer te gaan bloggen. Door deze nieuwe site opgezet te hebben hoop ik mij hier toch ook meer aan te gaan houden. Ik ga in ieder geval proberen om binnen een paar weken weer een artikel te schrijven. Sowieso staat er binnenkort een leuke reis op het programma, waar ik graag meer over vertel.

Stay tuned en bedankt voor het lezen!

Reageren is niet mogelijk.

© Menno de Jong